Administratief centrum gesloten op woensdag 8 juni
Op woensdag 8 juni is het administratief centrum gesloten wegens het vernieuwen van het overkoepelende computersysteem van de stad. Dit systeem beheert onder meer de aanmaak van identiteitskaarten, de aangiftes van geboortes en overlijdens, de dossiers rond stedenbouw en alle administratie voor het schepencollege en de gemeenteraad. De aanpassingen duren een volledige werkdag, maar doordat ze op een woensdag gebeuren, heeft de burger slechts een halve dag last van deze ingreep.

Zwerfvuilactie in Diependaal
Op woensdag 22 juni houdt Buurtcontactpunt De Klink een zwerfvuilactie in Diependaal. Het stadsbestuur leent prikkers, handschoenen en vuilzakken aan de vrijwilligers. Na de actie haalt het stadsbestuur het verzamelde afval op aan het buurthuis.

Inzameling kurken op het recyclagepark
Op 1 juli start het recyclagepark met de inzameling van kurken stoppen ten voordele van de vzw Huize Monnikenheide. Huize Monnikenheide organiseert al meer dan dertig jaar dienstverlening aan personen met een mentale handicap. Om haar cliënten een nuttige dagbesteding aan te bieden, startte de vzw in 2010 met een kurkatelier. De medewerkers vermalen de ingezamelde kurken stoppen tot fijne korrels die nadien verwerkt worden tot ecologisch isolatiemateriaal.

Subsidies voor sportverenigingen
Het schepencollege heeft de jaarlijkse subsidies voor de erkende sportverenigingen goedgekeurd. In totaal verdeelt het stadsbestuur 13.600 euro over 37 Herentalse sportclubs. Bovendien dienden vijftien sportclubs een aanvraag in voor een impulssubsidie. Na grondige controles gaven de sportdienst en de sportraad een positief advies. Het college keurt de verdeling van de impulssubsidies goed. Het totale subsidiebedrag bedraagt 21.402,40 euro.

Stad steunt Belgisch Kampioenschap Atletiek voor politie
Op vrijdag 1 juli organiseert de politiezone Neteland het Belgisch Kampioenschap Atletiek voor politie in het BLOSO-centrum in Herentals. Omdat het stadsbestuur mede-organisator is, kan de politiezone gratis gebruik maken van de atletiekpiste.

Oldie-avond voor het goede doel
Op zaterdag 12 november organiseren de Scouts 1ste Kempen, samen met het stadsbestuur, de 31ste editie van de oldie-avond ten voordele van de Sinterklaasactie van pater Kristiaan. Het feest vindt plaats in zaal ’t Hof.